SIMPA - LUCRĂRI DE LICENȚĂ
SIMPA - LUCRĂRI DE LICENȚĂ

 

In această secțiune puteți consulta rezumatele lucărilor de licență elaborate în cadrul proiectului SIMPA. Lucrările de licență în extenso se găsesc în biblioteca proiectului SIMPA și pot fii consultate cu o planificare prealabilă. Pentru alte detalii vă rugăm să ne contactați.

Titlu: Studiul interactiunii dintre sistemul acvifer si lacurile Plumbuita si Fundeni din zona Municipiului Bucuresti
Student: Oana Ciugulea
Indrumator stiintific: Dr. ing. Radu Constantin Gogu
Perioada: 2010-2011
Institutia: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Catedra de Hidraulica si Protectia Mediului
Cuvinte cheie: hidrogeologie urbana, modelare hidrogeologica

In paralel cu cresterea cererii de apa subterana , s-au dezvoltat tehnici si metode de determinare mai precisa a resurselor optime de exploatare,calculul captarilor , monitoringul exploatarii, controlul si combaterea poluarii, astfel incat utilizarea apelor subterane sa se faca in limite rationale , prevenind efectele ecologice nedorite , cele mai importante putand fi epuizarea resurselor si deteriorarea calitatii apei prin poluare. ( M. Bretotean 1996)

Titlu: Interactiunea dintre sistemul acvifer si colectorul general de canalizare realizat in cadrul lucrarilor de amenajare a raului Dimbovita in municipiul Bucuresti . Studiu de caz intr-o sectiune reprezentativa
Student: Dan Andrei
Indrumator stiintific: Dr. ing. Radu Constantin Gogu
Perioada: 2010 - 2011
Institutia: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Catedra de Hidraulica si Protectia Mediului
Cuvinte cheie: amenajari hidrotehnice, modelare hidrogeologica , hidraulica si hidrologie urbana, colector general de canalizare

In Bucuresti Dambovita trebuie sa asigure colectarea apelor menajere si din precipitatii precum si tranzitarea viiturilor in conditii de siguranta maxima. Pentru amenajarea Dambovitei s-a adoptat solutia unei cuve de apa curata cu sectiune deschisa si un colector inchis amplasat sub cuva de apa curata, care colecteaza toate apele menajere si pluviale din Bucuresti.
Deoarece acest colector este expus la gaze nocive, ape uzate agresive cu un chimism ridicat, coroziune, dar si datorita neetanseitatii provenite din executie, apar infiltratii. Atat dinspre colector spre sistemul acvifer cat si invers.

Titlu: Aspecte calitative ale apei subterane in Municipiul Bucuresti
Student: Ion Chiturlea
Indrumator stiintific: Dr. ing. Radu Constantin Gogu
Perioada: 2010-2011
Institutia: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Catedra de Hidraulica si Protectia Mediului
Cuvinte cheie: hidrogeologie urbana, hidrochimie, baza de date geospatiala, impact urban

Fiecare componenta a mediului are o dinamica proprie ,diferita in timp si spatiu ,cu posibilitati contranstante de autoepurare.Dintre acestea ,solul reprezinta component acumulatoare a mediului .
Solul are insusirea de a inmagazina, pentru perioade foarte lungi  de timp ,de ordinul zecilor sau chiar sutelor  de ani, elemente si substante chimice anorganice  si de a avea un effect degradator mult mai rapid asupra substantelor chimice organice. ( Geo-Atlasul municipiului Bucuresti-2008)
 
 
ianuarie 2019
lmmjvsd
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

 

Senatul Universității Tehnice de Construcții București a hotărât în ședința de Senat din data de 14.02.2011 înființarea Centrului de Cercetare Ingineria Apelor Subterane.

Mai multe detalii despre centrul de cercetare gasiți la www.ccias.utcb.ro.

 

Departament: Catedra de Hidraulica si Protectia Mediului